Kredi ve Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapmış olduğu açıklamada 2022-2023 GSB burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklandığını ilan etti. Alınan bir son dakika haberine göre Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrencilerin uzun zamandır sabırsızlıkla beklediği haber nihayetinde geldi. 

Kredi ve Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı

Sosyal medya üzerinden canlı yayında açıklamalarda bulunan Mehmet Muharrem Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Böylece lisansta ödenen tutar 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisansta ödenen tutar 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora için ödenen tutar ise 2550 liradan 3.750 liraya yükselmiş oldu. Ocak ayından itibaren alacağınız ödemeler bu seviyelerde olacak. Bütün gençlerimize yeni düzenlememizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burs ve kredi sistemimiz, dünyanın en büyük ve en kapsayıcı sistemi. Sonuçlar e-devlet uygulaması üzerinden erişime açıldı. Buna göre 20 Aralık gece saat 23:59'a kadar e-devlet uygulaması üzerinden taahhütnamelerinizi onaylayabilirsiniz. “

Kimse Yedekte Kalmadı

Gençlik ve Spor bakanlığına bağlı yurtların sayısının 800 oranı kapasitesinin 850 bine ulaştığını ve yedekte bekleyen hiç kimsenin kalmadığını dile getiren Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtlarda verilen beslenme desteğinin ise 1800 liraya çıkarılarak sabah ve akşam yemeklerinde ekstradan bir ücret ödenmemesini sağladıklarını söyledi.


Peki Neler Olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 burs ve öğrenim kredisi ücretlerini açıklamış ve böylece burs ve kredileri lisans için 1250 TL, Yüksek lisans için 2500 TL ve doktora için 3750 TL'ye çıkarılmıştı.