KPSS Ortaöğretim için Başvurular Sürüyor (KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi ve Diğer Detaylar)

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ortaöğretim düzeyinden girmeye hazırlanan adayların başvuruları devam ediyor. Binlerce aday ÖSYM'nin resmi sayfasından 30 Eylül 2020 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilecekler. ÖSYM'den yapılan resmi duyuruda, KPSS Ortaöğretim için başvuruların ais.osym.gov.tr adresinden 30 Eylül 2020 tarihine kadar alınacağı belirtilmiş, başvuru ücretinin ise 80 TL olarak belirlendiği kaydedilmişti. Söz konusu tarihlerde herhangi bir gerekçeyle başvurularını tamamlayamaya

KPSS Ortaöğretim için Başvurular Sürüyor (KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi ve Diğer Detaylar)

Memurluğa girişte ilk adım olarak görülen KPSS'de süreç devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda lisans düzeyinden sınava giren adaylar sınav sonuçlarına ilişkin duyuruyu beklerken, lise düzeyinden girecek adaylar ise sınav başvurularını gerçekleştiriyor. 

SINAV 22 KASIM'DA UYGULANACAK! PEKİ KPSS ORTAÖĞRETİM'E  KİMLER BAŞVURABİLİR? 

ÖSYM'den geçtiğimiz hafta yapılan duyuruda 15 Eylül'de başlayan başvuruların 30 Eylül'e kadar devam edeceği, 80 TL'lik sınav ücretinin ödenmesi için belirlenen son günün ise 1 Ekim 2020 olduğu belirtilmişti. 22 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak sınava başvuru yapmak isteyen adaylarda aranacak genel şartlar ise aşağıdaki gibi oldu: 

Sınava, ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar. 

BAŞVURULARDA HES KODU ŞARTI VAR

Başvurular ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılacak. Sınav başvuru işlemlerinde HES kodu aranacak. HES koduna ilişkin yapıln açıklamada, "0’la başlayan YU numaralı adaylar hariç tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl alınacağı bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, sahip olduğu HES kodunun ÖSYM sistemine kaydını AİS’de profilim altında bulunan “HES KOD BİLGİLERİM” sayfasından yapacaklardır. Bu sınav için kullanılacak olan HES kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, bu sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir" denildi.

HES ŞARTIYLA İLGİLİ ÖSYM BAŞKANI'NDAN UYARI GELMİŞTİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, HES kodu şartıyla ilgili, "Değerli adaylarımız, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında, başkanlığımızca uygulanacak sınavlara başvurularda sizlerden HES Kodu bilgisi istenecektir.HES kodunun geçerlilik tarihinin, başvurulan sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir. Adayların edindikleri HES kodunu ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) "PROFİLİM" alanında bulunan "HES KODU BİLGİLERİM" sayfasından kaydetmeleri gerekmektedir." demişti.

KPSS ORTAÖĞRETİM'DE KAÇ SORU OLACAK? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (Ortaöğretim) Genel Yetenek'ten 60, Genel Kültür'den 60 soru yer alacak. KPSS Ortaöğretim için belirlenen sınav süresi 130 dakika olarak belirlenirken, ilgili sınava girecek adayların sınav giriş belgeleri daha sonra ÖSYM'nin resmi sayfasından ilan edilecek. ÖSYM'den konuya dair yapılan açıklamada, "2020-KPSS Ortaöğretim ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir" denildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA