KPSS Önlisans Sonuçları Yanlış Mı Hesaplandı?

9 Ekim tarihinde gerçekleştirilen KPSS önlisans sınav sonuçları 03/11/2022 tarihinde, sabah 10:00 gibi açıklandı. Önlisans sonuçları açıklandıktan sonra bir çok aday, netlerinin uyuşmadığını söyleyerek ÖSYM'ye itiraz edeceklerini belirtti.

KPSS Önlisans Sonuçları Yanlış Mı Hesaplandı?

KPSS Önlisans Sonuçları Yanlış Mı Hesaplandı!

Kpss önlisans sonuçları açıklandıktan sonra bir çok aday sınavdan çıktıktan sonra baktıkları netler ile birlikte sonuçların uyuşmadığını söyledi. Bir çok insan puanın eksik hesaplandığını söyledi. Bazı netlerin yok sayıldığını, yanlış sayıldığını belirten adaylar ÖSYM'ye itiraz yapmaya hazırlanıyor. Twitter da bir kullanıcının sınav sonuçlarını paylaştığı gönderi de full çekmesi ise acaba önlisansta da kopya mı çekildi iddialarını kuvvetlendirdi. 

Yapılan paylaşımda adayın genel yetenekten 55 doğru, genel kültürden 50 doğru yaptığı görülüyor. Bir çok aday sınavın bu sene çok zor olduğu, bu nedenle böyle bir sonuç alınamayacağını belirtti. ÖSYM'nin konuya ilişkin bir açıklama yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor. Bir çok aday KPSS önlisans sınavında kopya çekildiğini düşünüyor.