KPSS'de Çıktı: Üç Tarz-ı Siyaset Kimin Eseridir?

2018 lise KPSS sınavında adaylara sorulan soruların cevaplarını yazmaya devam ediyoruz. KPSS'de adaylara Üç Tarz-ı Siyaset kitabının yazarının kim olduğu sorusu soruldu.

KPSS'de Çıktı: Üç Tarz-ı Siyaset Kimin Eseridir?

Lise KPSS'de sorulan soruları ve cevapları takipçilerimiz ile paylaşmaya devam ediyoruz.

Bugün yapılan ve 4 milyona yakın kişinin katılımı ile gerçekleşen lise KPSS'sinde  adaylara Üç Tarz-ı Siyaset kitabının yazarı kimdir sorusu soruldu. Sorulan bu soru, KPSS'ye giren adayları internet üzerinde araştırmaya yönlendirdi.

Üç Tar-ı Siyaset Yusuf Akçura 'nın eseridir.

YENİ POLİS-ASKER-MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER

Kitapyurdu. com 'da kitabın konusu ve özeti hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Yirminci yüzyıl başlarında düşünce hayatımızda büyük bir ivme kazanan ve hem siyâset hem de kültür hayatımızda açık bir şekilde meyvelerini gördüğümüz Türkçülüğün akla gelen en önemli simalarındandır. Hatta birçok araştırmacı Yusuf Akçura’yı Türkçülüğün babası; üzerinden bir asırdan fazla zaman geçen, Türk gazetesinde yayınlanmış makalesi “Üç Tarz-ı Siyâset”i de Türkçülüğün manifestosu olarak kabul etmişlerdir. Akçura, bu önemli makalesinde dönemin üç önemli siyâsî akımı olan Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülüğü ele almış ve bu akımların müspet ve menfi yanlarını, ayrıca hangi nispette tatbik edilebilir olduklarını mevcut örnekler üzerinden tartışmıştır. Kitabımızda, Akçura’nın bu önemli makalesi Kahire ve İstanbul’da kendi sağlığında yapılmış baskılar karşılaştırılarak yayına hazırlanmıştır. Hem Latin harflerine aktarılmış hem de bugünkü Türkçeye uyarlanmış metinlerini sunduğumuz “Üç Tarz-ı Siyâset”, Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanacak Yusuf Akçura külliyatının ilk eseri olması bakımından da büyük önem taşımaktadır."