KPSS 2022 Soruşturması Genişledi! İlgili Yayın Evine Arama Kararı

KPSS 2022 soruşturması genişledi. Devlet Denetleme Kurumunun suç duyurusu sonrasında başlatılan soruşturmada ilgili yayın evine arama kararı çıktı.

KPSS 2022 Soruşturması Genişledi! İlgili Yayın Evine Arama Kararı

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2020 KPSS 'de adaylara yöneltilen sorulardan bir kısmının faaliyette olan yayın evinin deneme sınavlarında çıkmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devlet denetleme kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Devlet Denetleme kurumu ilgili soruşturmayı tamamladı ve suç duyurusunda bulundu.

İlgili Yayın Evine Arama Kararı

Devlet Denetleme kurumunun suç duyurusu sonrasında Ankara Başsavcılığı KPSS 2022 sınavıyla ilgili olarak soruşturma başlattığını duyurdu. Başsavcılığın bu açıklamasından sonra ilgili yayınevi hakkın arama kararı çıktı. Alınan bilgiye göre, Mali polis ilgili yayınevinin iki farklı şubesine baskın yaptı. Polis ekiplerinin aramaları sürüyor.

KPSS 2022 iptal olacak ? 

KPSS 2022 sınavının akıbetiyle ilgili olarak herhangi bir açıklama henüz yapılmazken, soruşturma sonunda KPSS 2022 sınavının iptali görüşülüp karara bağlanacaktır. Öte yandan KPSS 2022 sınavı ilgili olarak tartışmalar sürerken, ÖSYM başkanı geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevinden alındı.