Koronavirüs Nedeniyle Ara Tatil Erkene Alınabilir-İşte Ara Tatil Tarihi

Korona virüsü nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği henüz belli olmadı. Bugün Beştepe 'de kritik bir toplantı yapılacak. Toplantıda ara tatilin erkene çekilmesi gündeme gelecek.

Koronavirüs Nedeniyle Ara Tatil Erkene Alınabilir-İşte Ara Tatil Tarihi

Ara tatilin erkene alınması masada.

Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde kritik bir toplantı yapılacak. 

Dünyada birçok ülkede görülen ve Türkiye 'de de görülen korona virüsü sornası tedbirler daha da arttırıldı. Tedbirlerin qarttırılması sonrası okulların tatil edilmesi gündeme geldi. 

Vatandaşların en çok merak ettiği konu ise korona virüsü nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusu oldu. Bu konuda önceki gün bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un da katılması , okulların tatil edileceği beklentisini arttırdı. 

KRİTİK TOPLANTI BEŞTEPE 'DE

Önceki gün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası bugün Beştepe 'de bir toplantı daha yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanltığında yapılacak toplantıda okullarla ilgili karar verilecek. 

Posta 'dan Candaş Tolga Işık 'a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu’ndan değerlendirme alacağız, Milli Eğitim Bakanımızla birlikte son durumu ve bilimsel değerlendirmeleri Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız. Ve bir karar vereceğiz. Bu yönde bir karar çıkarsa ara tatilin erkene alınması şeklinde olur muhtemelen... Çocuklarda korona ölümcül değil ama o yaş grubuna bulaştığında, toplumdaki yayılma hızı bir anda birkaç kat birden artıyor. Bu önemli. Çin’deki büyük dalgayı atlattık. Burnumuzun dibindeki İran’daki salgını atlattık. Ama Avrupa kısmından gelen dalgadan maalesef etkilendik. Günlerdir söylüyorum: Avrupa, koronayla ilgili yeterli tedbirleri almadı. Ama biz gereken tedbirler neyse en agresif şekilde alacağız. Avrupa’dan giriş çıkışlar noktasında, okullar noktasında Bilim Kurulu yarın nasıl bir değerlendirme yaparsa, onun gereğini hiç tereddüt etmeden yapacağız. Bu süreçte özellikle yaşlılarımız, lütfen iki kat daha fazla dikkatli ve tedbirli davransınlar." dedi.

ARA TATİLİN ÖNE ÇEKİLMESİ GÜNDEMDE

Ara tatil 6 Nisan ile 10 Nisan 2020 arasında olacak. 3 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak ve ara tatil sonrası öğrenciler 13 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacak.

İkinci dönem ara tatiline 22 gün kala Cumhurbaşkanlığı 'nda yapılacak toplantıda ara tatilin öne çekilebileceği bildiriliyor. 

Peki sizce ara tatil öne çekilmeli mi? Yoksa okullar tatil mi edilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Okullar tatil edilmeli mi anketine katılmak için  TIKLA KATIL