Kırtasiye Fiyatlarında 4 Kat Artış

Kırtasiyede %8 ve %18 olarak uygulanmakta olan katma değer vergisinin %1'e indirilerek enflasyon altında ezilen velilerin rahat bir nefes alması isteniyor. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Öğrenci velileri, kırtasiye ürünlerini nasıl satın alacaklarını kara kara düşünmeye başladı. Kurşun kalem 1 liradan 4 liraya, 80 yapraklı bir defter 5 liradan 20 liraya çıktı. Okul çantası ise 1000 lira doluyor.

Kırtasiye Fiyatlarında 4 Kat Artış

Kırtasiyede %8 ve %18 olarak uygulanmakta olan KDV'nin %1'e indirilerek enflasyon altında ezilen verilerin rahatlatılması talep ediliyor. KDV’de kırtasiye ürünlerinde %18; defter, kalem, silgi gibi malzemeler de ise yüzde 8 olarak uygulanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan teklif ile kırtasiye ürünlerinde %8 ve %18 olarak uygulanmakta olan KDV'nin yüzde biri indirilmesi talep edildi.

Okul Masrafları Artıyor
18 milyon öğrenci velisinin okullar açılırken, yeni masraflar ile karşı karşıya kaldığını dile getiren uzmanlar, enflasyon ile hayat pahalılığı hızlı bir şekilde artış gösterirken velilerin, okulların açılacağı günü kara kara düşünmeye başladığını söylüyor. Okul kitapları ücretsiz bir şekilde dağıtılsa da her öğrenci için okula başlamanın çok büyük bir maliyeti var.

Yüzde 300 Oranında Artış
Okul giderlerinde %80 ile %300 arasında değişiklik gösteren oranlarda artış meydana geldiğini dile getiren uzmanlar,
“80 sayfalık defter 5 liradan 20 lira çıktı, kurşun kalem 1 liraydı 4 liraya çıktı, 12'li sulu boya takımı 20 liradan 300 liraya çıktı, geçen yıl 400 liraya dolan okul çantası için bu yıl 1000 TL harcamak gerekir.”
Diyor.