Kaymakamlık Sınav Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2018 yılı Kaymakamlık sınavı soru ve cevaplarının erişime açıldığına yer verildi.

Kaymakamlık Sınav Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Kaymakamlık sınavı soru ve cevapları yayımlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında geçtiğimiz 2 Eylül günü gerçekleştirilen Kaymakamlık sınavına ait soru ve cevapların erişime açıldığına yer verildi.

Söz konusu açıklamada Kaymakamlık sınavı soru ile cevaplarının yüzde 10 'lık kısmının erişime açıldığına yer verildi. Açıklama şu şekilde;

2 Eylül 2018 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2018- Kaymakamlık) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 4 Eylül 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018- Kaymakamlık Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-Kaymakamlık sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

KAYMAKAMLIK SINAVI SORU VE CEVAPLARI

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2018- Kaymakamlık) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının %10'luk kısmına gitmek için lütfen tıklayın

Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için KAMUBULTENİ.COM mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com | Ankara