Karneler E Okul Üzerinde-İşte E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi

İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada karnelerin e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişime açılacağına yer verildi. İşte E Okul Giriş Sayfası.

Karneler E Okul Üzerinde-İşte E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi

MEB'den karne açıklaması.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yarın karne günü. Korona salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi sonrası 19 Haziran günü alınması gereken karnelerin e Okul sistemi üzerinden alınacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine ve takdir, teşekkür belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabileceklerdir. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde 'takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı' belgelerini belirlenen tarihlerde okullarından alabileceklerdir"

E OKUL GİRİŞİ

Öğrenciler, ilk dönem, ikinci dönem ve dönem sonu notlarına e Okul sistemi üzerinden giriş yaparak erişebilecekler. E Okul Girişi yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

https://e-okul.meb.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada sağda bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile e Okul 'a giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra not bilgileri kısmından dönem sonu notlarınıza ve karne puanınıza ulaşlabileceksiniz.

Karnelerin 19 Haziran günü sabah saatlerinden itibaren erişime açılması bekleniyor. 

2 gün sonraki LGS'ye ilişkin de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınava dair tüm önlemlerin alındığını her türlü senaryonun değerlendirildiğini söyledi.

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

SORUMLULUK SINAV TARİHLERİ

Sorumluluk sınavları 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Velilerin okul bahçesine alınmayacağı, sosyal mesafenin korunması halinde maskenin sınav sırasında çıkarılabileceğini de söyleyen Milli Eğitim Bakanı, okulların bu sene tamamiyle uzaktan eğitime geçişiyle ilgili ise, "Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık. Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı. Yaz tatiline özel olarak hazırladığımız kitaplarımız temmuzda öğrencilerimizin elinde olacak." 

Liseler için de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yıl sonu başarı puanı olarak kabul edilecek. Bu nedenle liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek.

DİPLOMA - TAKTİR VE TEŞEKKÜR İLE ONUR VE ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ

Ancak "teşekkür", "takdir", "onur" ve "üstün" başarı belgeleri ile diplomalar düzenlenecek.

Öğrenci yoğunluğuna göre 22 Haziran 'dan sonra diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı yapılabilecek.

KAMUBULTENİ.COM