Kapalı Köy Okulları Yeniden Mi Açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Eğitim Programı ile birlikte artık 5 yaşındaki çocuklarda zorunlu eğitim programı kapsamına dahil edilecek!

Kapalı Köy Okulları Yeniden Mi Açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı 2023 eğitim politikası çerçevesinde uygulanan politika ile birlikte esnek, alternatif eğitim seçenekleri oluşturulacak. İhtiyaçlar oranında dersler de eklenecek. Okulların gelişimi yönünden çalışmalarında yapılacağı belirtilen programda; öğrencilerin ihtiyaçları, teknolojik yeterlilikleri, çevreyle uyum süreçlerinin de gelişimi tamamlanmaya çalışılacak.

Kapalı Köy Okulları Eğitim İçin Hzır Hale Getirilecek!

Kapalı vaziyette bulunan köy okulları yönünden de işlem başlatılacağı açıklanan programda, binaların bakımı, onarımı gibi bir çok alanda faaliyet gösterilecek. Yabancı dile daha fazla önem verilecek program ile artık eğitim seviyesi diğer medeniyetler seviyesinde gelişim gösterilmesi amaçlanmaktadır. Okul içi programlar ile birlikte çocuğun kişisel gelişimi de gözlenerek ihtiyaç duyduğu eğimi sağlamak ve çocuğun sosyal ortam gelişimini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu nedenle 5 yaşın, zorunlu eğitim için gerekli olduğunun da belirtildiği program ile aileye bağlı bireyler olarak değil, bireysel olarak varlığını sürdürebilen bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir