İşte KYK Burs ve Yurt Başvurusu İçin Beklenen Tarih (GSB Yurtkur)

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki yurt ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? Başvurular nasıl yapılacak? Cevaplar yazımızda.

İşte KYK Burs ve Yurt Başvurusu İçin Beklenen Tarih (GSB Yurtkur)

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar KYK burs ve yurt başvurularının başlamasını beklemeye başladı. YKS tercihi sonrası adaylar burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağını , başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2020 yılı KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte başvuru detayları.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI

Üniversite kayıt tarihleri şu şekilde:

  • Elektronik ortamda başvuru : 29 Ağustos-2 Eylül 2020
  • Şahsen başvuru tarihleri: 31 Ağustos-4 Eylül 2020

KYK BURS BAŞVURULARI

Her sene KYK burs başvuruları Ekim ayının ortalalarında alınıyor. Bu sene de KYK burs kredi başvurularının geçen sene olduğu gibi Ekim ayının 15 'inden sonra başlaması bekleniyor. 

Bu sene KYK burs kredi miktarı 550 TL . Her sene bu miktara belirli bir oranda zam geliyor. Sizce bu sene burs kredi miktarı ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

KYK YURT BAŞVURULARI

KYK yurt başvuruları ise Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından başlayacak. Eylül ayının ikinci haftası başlaması beklenen yurt başvuruları e devlet üzerinden alınacak.

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ...

YKS ile yerleşen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YURT VE BURS BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN