İşte 15 Tatil Başlama Tarihi ve Takdir Teşekkür Belgesi Hesaplama

Aralık 2019 'un sonuna yaklaşılması ile birlikte vatandaşlar , okulların ne zaman ara tatile gireceğini ve takdir teşekkür belgesi hesaplamasını , puan aralıklarını araştırmaya başladı. İşte 15 tatilin başlayacağı gün ve eğitim öğretim yılı takvimi ve takdir teşekkür belgesi hesaplama detayları.

İşte 15 Tatil Başlama Tarihi ve Takdir Teşekkür Belgesi Hesaplama

15 tatil ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim öğretim yılı başında, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ders takvimi yayımlanmıştı. Yayımlanan ders takviminde bu yıl değişiklikler yapıldı. Bu yıl ilk defa 1. ve 2. dönemde ara tatil uygulamasına gidileceği bildirildi.

İLK ARA TATİL UYGULAMASI

Eğtim sistemimizde ilk ara tatil uygulaması 22 Kasım günü başladı. Öğrencilr, 18 Kasım tarihinde tatile girdi ve bir hafta okula gitmedi.  Ara tatil 22 Kasım günü sona erdi ve öğrenciler 25 Kasım 2019 Pazartesi günü ders başı yaptı.

15 TATİL NE ZAMAN?

İlk tatilin ardından dersler başladı. Bunun ardındna 1 ay geçti ve öğrenciler ile aileleri , okulların hangi tarihte tatil edileceğini araştırmaya başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda okulların 20 Ocak 2020 tarihinde ara tatile gireceğine yer verildi. Sömestr, 15 Tatil olarak bilinen ara tatil 20 Ocak 2020 tarihinde başlayacak ve 31 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek.

Öğrenciler 3 Şubat 2020 günü 2. dönem için ders başı yapacak.

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ

İkinci dönemde de , birinci dönemde olduğu gibi ara tatil olacak. Ara tatil 6 Nisan ile 10 Nisan 2020 arasında olacak. Ara tatil sonrası öğrenciler 13 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Yaz tatili ise 19  Haziran 2020 günü başlayacak.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eylül ayında bir yönetmelik yayımladı ve 5 günden fazla devamsızlığı olanların takdir teşekkür belgesi alamayacağını duyurdu. 

- 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

- 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

- Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Peki siz taktir mi teşekkür mü alıyorsunuz. Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer öğrencilerle paylaşabilirsiniz.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN