İptal Edilip Yeniden Yapılmasına Karar Verilen KPSS İçin Saat Uyarısı!

2022 KPSS lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumları için adaylar saat 10.00'dan, 2022 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu için ise saat 14.30'dan itibaren sınav binalarına alınmayacak.

İptal Edilip Yeniden Yapılmasına Karar Verilen KPSS İçin Saat Uyarısı!

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı üzerinden ağustos ayı içerisinde iptali gerçekleştirilen ve 18 Eylül 2022 pazar günü tekrardan yapılmasına karar verilen sınav ile alakalı; "2022 KPSS lisans adaylarımızın dikkatine" başlığı ile bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre adaylar, sınava girebilmek amacıyla sınav giriş belgesi ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını ya da geçerlilik süresi henüz dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmak zorunda olacak.


Bu belgelerin haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığından izin ile ayrılmış olanlar ve bunların Kanuni mirasçılarına ait mavi ve pembe kartlar, pasaportları olmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ya da kimlik numaralı KKTC kimlik kartı ile kimlik belgesi olarak kabul edilecek.


İptal Edilen KPSS İncelemesi Tamamlanmıştı
Yok başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2022 KPSS'de soru skandalının yaşanmasına yönelik iddialarla alakalı kurulun incelemelerinin tamamlandığını açıklayarak;
“Önümüzdeki günlerde genel kurulumuzdan bu inceleme sonucu geçecektir. Bir haftaya veya 15 güne kadar bu incelemenin sonuçlarını paylaşmış olacağız.”

Dedi.