İptal Edilen KPSS sınavı bugün gerçekleştirilecek

31 Temmuz 2022 ‘de gerçekleştirilen ve iptal edilen KPSS sınavı bugün gerçekleştirilecek. İlk oturumu 10:15’de gerçekleşecek olan sınav için çok sayıda aday ter dökecek .

İptal Edilen KPSS sınavı bugün gerçekleştirilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz 2022'de düzenlenen ve ardından KPSS'de soruların çalındığı iddialarının ardından 31 Temmuz'daki KPSS oturumları iptal edilmişti. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak oturumlar ise ertelenmişti. Gerekli hazırlıkların tamamlanması ile iptal edilen  2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları, bugün 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te başlayacak. Gerçekleştirilecek sınav 130 dakika sürecek ve sınavda adaylara Sınavda 120 soru yöneltilecek. Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. Adaylara 100 dakika süre verilecek ve 80 soru yöneltilecek. Tüm oturumlar ve adayların sınav salonunda sınav saatinden en geç 15 dakika önce bulunmaları gerekmektedir. Adaylar için sabah oturumlarına saat 10.00'dan sonra, öğleden sonraki oturumlarında ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına kimse alınmayacak.

Sonuçlar 21 Ekim'de açıklanacak

KPSS sınavının ertelenen diğer oturumları ise 24 Eylül tarihinden itibaren gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan diğer oturumlar ve saatleri ise 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri)
24 Eylül'de saat 10.15'te; Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te; Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te düzenlenecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak. 

Devlet Denetleme Kurulu süreci takip etti

Öte yandan adayların merakla beklediği sınavların sonuçları ise 21 Ekim'de açıklanacak. Ön lisans mezunlarının gireceği 9 Ekim'de düzenlenecek 2022-KPSS Ön Lisans sınavının sonuçları ise 3 Kasım'da ilan edilecek.
Hazırlıklar DDK gözetiminde yapıldı.Öte yandan çok sayıda kişinin tepkisinin çeken KPSS sınavının tekrarı için Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tüm hazırlıkları takip etti. Devlet Denetleme Kurulu gözetiminde gerçekleşen hazırlıklarda bir aksilik çıkmaması için tüm önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında ÖSYM soru havuzu sıfırlanırken havuza yeni sorular yüklenmeye başladı . Soruların hazırlanma süreci Devlet Denetleme Kurulu tarafından gözlemlendi.

Adaylardan ücret talep edilmedi

Tekrarı yapılacak sınav için adaylardan yeni bir ücret talep edilmedi. Sınavın tüm maaliyeti ÖSYM tarafından karşılandı.Sızmalara karşı güvenlik ve bilişim altyapısının artırıldığı yeni sistemin kurulması için YÖK, ÖSYM, TÜBİTAK ve ASELSAN gibi kurumların ortak çalışması gündemde.