İmzalar Atıldı! Hem Aileye Destek Hem İş Garantisi!

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolüne imzalar atıldı.

İmzalar Atıldı! Hem Aileye Destek Hem İş Garantisi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni imzalanan protokol çerçevesinde mesleki teknik liselerde 'Ara eleman değil aranan eleman' yetiştirilmeye başlanacağını söylerken, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan "Eleman arıyoruz, yok. Ama öte yanda işsiz gezen ve mesleksiz olan insan sayısı çok . Proje ile sanayinin ve üretimin gerektirdiği, aradığı mesleklerde gençleri eğiteceğiz ve yetiştireceğiz." dedi. 

Bloomberg HT'de katıldığı canlı yayında mesleki teknik liselere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bahçıvan, Türkiye'de mesleki teknik eğitimin artmasının istihdamı arttıracağını, bu okullarda okuyan gençlerin ailelerine maddi destekte verebileceğini, henüz öğrencilik yıllarında sosyal güvenlik kapsamına girebilecekleri ve diplomalarıyla alakalı işe girmesi halindeyse 5 senelik vergi muafiyetinden faydalanabileceğini söyledi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç ise MEB ile imzalanan protokole ilişkin, 'İstiklal meselesi' dedi. Proje kapsamında 45 bin kişiye eğitim imkanı sunulduğunu söyleyen İTO Başkanı Şekip Avdagiç, "Mesleki liselerin istiklal meselesi olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek , iş ilanları ve haberlerle ilgili diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için TIKLAYINIZ

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA