İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Yeni Önlem

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığından son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre ilkokul, ortaokul ve liselerde sınıfların ikiye bölüneceği bildirildi.

İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Yeni Önlem

Okullar açılınca sınıflar ikiye bölünecek.

Milli Eğitim Bakanlığı , okulların açılması ile ilgili çalışmaları sürdürürken bir son dakika haberi geldi. Yenişafak 'ta yer alan habere göre MEB, okullara dönüş için hazırlık sürecini devam ettirirken , yeni dönemde uygulanacak kuralları belirlemeye başladı.

Buna göre okullar açıldıktan sonra maske takılması, sosyal mesafe kuralı , oturma düzeninin değişmesi gibi kuralların üzerine durulduğu , bu ders formülleri üzerinde çalışıldığı öğrenildi. 

Yeni dönemde hijyen ve maske ön planda olacak. Öte yandan MEB 'in yazın tam zamanlı bir yabancı dil eğitim paketine hazırlandığı öğrenildi. 

UZAKTAN EĞİTİM 16 MART 'TA BAŞLADI

10 Mart 2020 tarihinde Türkiye 'de ilk korona vakasının görülmesinin ardından okullar tatil edildi ve uzaktan eğitimin başlayacağı bildirildi. 16 Mart 2020 günü EBA sistemi üzerinden dersler başladı ve öğrenciler evlerinden ders almaya devam ediyor. 

OKULLARA DÖNÜŞ HAZIRLIKLARI

MEB , okullara dönüş için hazırlıklarını sürdürürken , okulların açılmasının ardından nasıl bir yol izleneceği , hangi kuralların geçerli olacağı konuları netlik kazanmaya başladı. Okula dönüş, salgın sonrası alınacak tedbirler, yaş gruplarına göre yapılacaklar, fiziksel ortamın dönüştürülmesi ve velilere yönelik çalışmalar başlıklarında düzenlemeler yapmaya hazırlanan MEB, öğrenciler arasındaki teması en aza düşürecek. 

SINIFLAR İKİYE BÖLÜNECEK

Korona önlemleri kapsamında ilk olarak MEB 'in sınıfları ikiye böleceği öğrenildi. Aynı sınıf öğrencileri ikiye bölünecek ve sıralarda sosyal mesafeye uygun bir dizilim olacak. Bu şekilde bir sınıftaki öğrenci sayısının en aza indirilmesi hedefleniyor. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önceki gün yaptığı açıklamada okulların açılması ile ilgili şunları söyledi: