İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri Dikkat: EBA TV'de Değişiklik (Canlı Sınıf Oluşturma)

Okulların 30 Nisan 'a kadar tatil edileceğinin açıklanmasının ardından en çok araştırılan konu , EBA 'da eğitimlerin nasıl devam edeceği konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu ve EBA 'da geçilecek yeni sistemi açıkladı. 

İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri Dikkat: EBA TV'de Değişiklik (Canlı Sınıf Oluşturma)

Son dakika : EBA 'dsa yeni sistem.

Okulların kapatılması kararının alınmasının ardından hazırlıklara başladıklarını söyleyen Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Avantajımız neydi? EBA'nın altyapısındaki iyileştirme ve düzenlemeleri yapmış olmamız, Akademik Destek ürününü sisteme çok önceden dahil etmiş olmamız. Peki, dezavantajımız neydi? Destekleyici ders içeriklerini hızlıca hazırlamak zorunda kaldık. Bir haftalık test sürecinde eksilerimizi, artılarımızı ve süreci yeniden değerlendirme fırsatımız bulduk. " diye konuştu.

EBA merkezi ile ilgili Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Uzaktan eğitimle birlikte milyonlarca öğrencimizin aynı anda kullanım talebiyle oluşan yoğunluktan dolayı yaşanan problemleri hızla çözüme kavuşturmak için EBA Kontrol Merkezini kurduk. Kontrol Merkezimizde, sistemlerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz şekilde teknik ekiplerimiz tarafından takip ediliyor ve genel ölçekteki sorunlara anlık olarak müdahale ediliyor. Ekranlarda anlık kullanıcı sayıları, o anda sistemde olan öğrenci, öğretmen ve veli sayısı, dakika dakika kullanıcı yoğunluğu, sistem dışında giriş için bekleyen kullanıcı sayısı, EBA Akademik Destek'i kullanan öğrenci sayısı, uygulamaların performans göstergeleri gibi EBA istatistikleri anlık olarak takip ediliyor. "

EBA 'DAKİ YOĞUN KULLANICI SORUNU AZALACAK

Yeni sisteme geçilmesi ile birlikte veri internet trafiği ve siver saldırılar ile diğer sebeplerden dolayı oluşacak hataların önüne geçileceğine yer verildi.

EBA ile ilgili yeni düzenlemelere değinen Bakan Selçuk, "Entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla, bir; TRT EBA TV yayın programlarını, iki; EBA'yı internet üzerinden öğrencinin kendi başına kullanımını, üç; öğretmen ve öğrencinin buluşabileceği EBA Canlı Sınıf uygulamasını devreye alıyoruz. Öğrencilerimiz bu üç bileşeni birlikte kullanacaklar. Planlamamız buna göre yapıldı. Kullanım saatleri ayarlandı. Her öğrencinin üç kaynaktan da yararlanması için düzenlemeler oluşturuldu. 12 sınıfımız var, televizyonun yayın akışını sınıflara göre bölmemiz, çocukların öğrenme saatlerini düşünmemiz, internet kullanıcı yoğunluğunu altyapıya göre dağıtmamız gerekiyor. Şu an bu planlamanın uygulaması üzerinde çalışıyoruz. Bu üçlü kullanımı ikinci haftadan itibaren uygulamaya başlayacağız." dedi. 

ARTIK SORU ÇÖZÜM SAATİ DE OLACAK

Önemli bir düzenlemeyi daha aktaran Bakan Selçuk, "Bu arada, 8 ve 12'nci sınıfların öğrencileri ve öğretmenleri için EBA kullanım süreleri artırılarak canlı sınıf desteğini devreye alıyoruz. Canlı sınıfla öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebilecekler. Yine 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz için YKS ve LGS'de sorumlu oldukları ve birinci dönemin başından itibaren işledikleri konulara yönelik programlar hazırlıyoruz. Bu süreçte özellikle 8'inci sınıf öğrencilerimizin sınav hazırlık rutinlerine destek olmak için bir soru-çözüm saati hazırladık. Çocuklarımız bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilecekler. İlk etapta uzaktan eğitimi bir hafta düşündüğümüz için öğretmenlerimizi göreve davet etmemiştik. Ancak sürecin uzaması ile öğretmenlerimiz canlı sınıf uygulamasıyla evlerinde görev alacaklar. Öğrenci-öğretmen etkileşimini teşvik edecek bir çalışmayı hazırladık. Televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderecekler." dedi. 

KADEMELİ OLARAK CANLI SINIFA GEÇİLECEK

Canlı sınıfların kademeli olarak  uygulamaya alınacağını da söyleyen Bakan Selçuk, ders gereçlerinin zenginleştirileceğini söyledi. 

11 VE 12 'İNCİ SINIFLAR...

Bakan Selçuk, "İlkokul ve ortaokul TV programını saat 15.00'e kadar uzatıp ardından tekrar dersleri yapılacak şekilde düzenlemeyi ortaya koyacağız. "  dedi ve EBA'nın daha etkin kullanılması için sınıfların ihtiyaçlarına göre bazı düzenlemeler daha yapılacağını söyledi. 

3 ve 4 'ÜNCÜ SINIFLAR

Bakan Selçuk, EBA'yı ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerin kullanımına tekrar açtıklarını ifade etti..

5, 5, 7, 8, 9 VE 10 'UNCU SINIFLARA İKİ KATI

5 ila 10'uncu sınıf öğrencilerinin EBA'ya erişim sürelerini iki katına çıkartacaklarını  söyleyen Bakan, "11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin EBA Akademik Destek sisteminden saat sınırlaması olmaksızın faydalanması uygulamasını başlattık. Tüm bunlar, EBA'nın, normal kullanımın onlarca kat üzerinde kullanılması demek. Bu beraberinde bir yük getiriyor ve bu yükün karşılanması kapsamlı bir teknik çalışma gerektiriyor. Normal şartlarda böyle bir çalışma aylar alır ancak tüm imkanlarımızla güçlendirme çalışmaları yapıyoruz ve her gün, her saat daha iyiye götürüyoruz." dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA