İlkokul - Ortaokul - Lise VGM Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman?

2020 yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü ilkokul, ortaokul ve lise bursu başvurusu için sona gelindi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte VGM bursu miktarı ve detaylar.

İlkokul - Ortaokul - Lise VGM Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman?

VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda bir duyuru yayımlandı.Yayımlanan duyuruda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs verileceği duyuruldu. Açıklamada 9 ay boyunca öğrencilere ayda 75 TL 'lik burs ödeneceğine yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak takipçilerimizi burs başvurusu hakkında bilgilendirmiştik.

SON BAŞVURU : 15 EKİM

VGM tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı burs başvurularının 15 Ekim 2020 'de sona ereceğine yer verildi. Açıklamada "2020 - 2021 eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu için başvurular 01 Ekim – 15 Ekim 2020 tarihleri arasında kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır" denildi.

675 TL VERİLECEK

VGM 'den burs kazanan öğrencilere her ay 75 TL verilecek. 9 ay boyunca yapılacak ödemeler için "Burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle eğitim yardımı yapılacaktır. 2020 - 2021 eğitim yılında öğrenci başına aylık 75,00 TL verilecektir." denildi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2020-2021 eğitim öğretim yılı burs başvurularının sona ermesinin ardından sonuçlar için bekleyiş başlayacak. VGM'den burs sonuçlarının açıklanması hakkında yapılan açıklamada, "Burs başvurularının değerlendirme ve sonuç açıklama işlemlerine ait duyurular internet sitemiz üzerinden yapılacaktır. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür. " denildi.

Sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli değil. Tarih belli olduğunda , sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN