Genelge Geldi: Kreş, Dershaneler, Özel Okullar, Rehabilitasyon Merkezleri Kapatıldı mı?

Kreş, dershaneler, özel okullar, etüt merkezleri, rehabilitasyon merkezlerinin açık olup olmayacağı netleşti. MEB konu ile ilgili genelge yayımladı.

Genelge Geldi: Kreş, Dershaneler, Özel Okullar, Rehabilitasyon Merkezleri Kapatıldı mı?

Son dakik: Dershaneler özel okullar hakkında açıklama geldi.

MEB bir genelge yayımladı. Bakan Ziya Selçuk'un imzası ile yayımlanan genelgede dershanelerin, özel eğitim kurumlarının, kreşlerin, etüt merkzlerinin açık olup olmayacağına dair detaylara yer verildi.

KREŞLER DERSHANELER,  ÖZEL OKULLAR

4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. Tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacak.

Bu genelgeye göre kreşler, dershaneler ve özel eğitim kurumları da uzaktan eğitim yapacak.  Kurslarda da yüz yüze eğitim olmayacak uzaktan eğitimle online olarak kurslar verilmeye devam edilecek. 

Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇIK MI?

5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze olacak. 

EBA ÜZERİNDNE DERS

Ana mecra TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulaması, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklar kullanılacak. TRT EBA'da 112 branşta 812 öğretmenin görev yaptığı, 13 stüdyoda 1.653 ders videosu yayına sunuldu.

DERS PROGRAMI SMS'LE

TRT EBA haftalık ders programlarını 18 milyon öğrenci velimizin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştırılacak. Dersler günde 3 kez tekrar ekrana gelecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA