Flaş İddia: Lise Eğitimi 3 Yıla Düşecek

Liselerin eğitim süresi ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un önümüzdeki hafta açıklayacağı vizyon belgelerinde lisenin 3 yıla düşürülmesinin de olduğu iddia edildi.

Flaş İddia: Lise Eğitimi 3 Yıla Düşecek

Liseler 3 yıla mı düşüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni vizyon belgesini açıklayacak. Geçtiğimiz gün verilen bilgide 15 Ekim günü açıklanacağına yer verilen vizyon belgelerinin 23 Ekim 'e ertelendiği öğrenildi. Açıklanacak yeni vizyon ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiada lise eğitim süresinin 3 yıla düşürülebileceği iddia edildi. 

23 EKİM 'DE AÇIKLANACAK

BirGün yazarı Mustafa Kömüş, vizyon belgesi ile ilgili yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Selçuk şimdi yeni vizyon belgesi açıklamaya hazırlanıyor. Göreve geldiğinde 15 Ekim’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni vizyonunu açıklayacağını duyurmasına rağmen, bu tarih 23 Ekim’e ertelendi. Saray’da Erdoğan’ın da katılacağı törenle açıklanacak vizyon belgesinden eğitimcilerin beklentisini ve içeriğinin ne olması gerektiğini konuştuk. Eğitimci yazar Şahin Aybek, Eğitim Reformu Girişimi’nden Batuhan Aydagül, Prof. Dr. Selahattin Turan ile Eleştirel Pedagoji Dergisi Editörü ve BirGün Yazarı Ünal Özmen bu konuya ilişkin görüşlerini açıkladı."

LİSE 3 YILA MI DÜŞÜYOR?

Kamudan haber.com 'da yer alan bilgiye göre lise eğitim süresinin 3 yıla düşürülebileceğine yer verildi.

Meslek Lisesinde Elektrik bölümünde okuyan bir çocuk tahminen artık 4 yıl okula gitmek zorunda kalmayacaktır . Bu ve buna benzer liseler 3 yıla inebilir . Anadolu ve Fen liselerinde ise okula devam eden , başarılı öğrenciler için okulu 3,5 yılda bitirme fırsatı verilebilir.  Ya da tüm liseler 3 yıla indirilip , Anaokulu zorunlu hale getirilebilir . Bütün bu sorular 15 Ekim günü cevabını bulacak . Ancak liselerin angarya ya dönüşen 4.sınıfları için mutlaka bir çözüm üretilecektir .

SİZCE DÜŞMELİ Mİ?

Peki sizce lise eğitim süresi düşmeli mi? Kaç yıl olmalı? Yorumlarınızı aşağıdaki kısımdan yapabilirsiniz.

Kamubulteni.com  |  Ankara