Fahrettin Yokuş: Gençlerimizin KYK Kredi Borçlarına Çözüm Bulmalı !

 İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KYK borçlarıyla ilgili yaşanan gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Fahrettin Yokuş: Gençlerimizin KYK Kredi Borçlarına Çözüm Bulmalı !

280 bin gencin  KYK Kredi borcunu ödeyemediği için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirildiğine yönelik haberleri yakından takip ettiklerini belirten Konya Milletvekili, zor durumdaki gençlerin bir de 'Devlet baskısı' ile daha da zor duruma itildiğini söyledi. Daha önce KYK kredi faizleriyle ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Yokuş, "Üniversite okuyup bitiren gençlerimiz iş bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor, tarihin en büyük genç işsizlik rakamlarıyla karşı karşıyayız. Gençlerimiz eğitimleri için aldıkları KYK Kredi borçlarını ödemekten yana fakat iş bulamayan insan borcunu nasıl ödesin? İşsiz gençlerin faiz yükü altında kamburlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Fabrikatörlere tanınan hakların binde biri evlatlarımıza tanınmıyor. Bu gençlere ya iş bulun, ya da faizlerini silip, iş bulana kadar borçlarını öteleyin, aksi takdirde gelecekten umudunu kesmiş , intiharın eşiğinde gençlerden bir ordu oluşturulacak. Belirttiğimiz gibi, iş adamına gelince af var, düzenleme var, işsiz evlatlarımıza gelince yok.Bu nasıl adalet, bu nasıl kalkınma, bu nasıl parti..." dedi.
 

5 Milyonu aşkın KYK kredi borcuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığı bildirilmişti. 280 bin gencin KYK Kredi borcundan dolayı Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirildiği haberleri son dakika gelişmesi olarak haber merkezlerine ulaşmıştı. Konuya ilişkin gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.