Erdoğan’dan Yarıyıl Tatili Açıklaması. Tatil Uzayacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen 15 bin öğretmen ataması programında eğitim programı hakkında bilgiler verdi.

Erdoğan’dan Yarıyıl Tatili Açıklaması. Tatil Uzayacak mı?

15 Bin Öğretmen Atama Töreni sırasında konuya ilişkin net bir mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin çabasıyla eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz" dedi.

Artan koronavirüs vakaları sonucu vatandaşların merak ettiği yarıyıl tatili uzayacak mı sorularına, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklık getirdi.

"Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da takdirle karşılandığını görüyoruz’’

Bugün 15 Bin Öğretmen Atama Töreni sırasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, net bir şekilde yüz yüze eğitimin devam edeceği mesajını verdi. Erdoğan, "Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin çabasıyla eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz" dedi

İlave teşvikler geliyor

TBMM'de görüşmeleri süren Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Kanun lisansüstü ve doktora yapan öğretmenlerimize ilave teşvikler getiriyor. Kanunun şimdiden öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

‘’Öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "Dünyanın birçok ülkesinin mevcut öğretmen sayılarını bile koruyamadığı dönemde biz yeni öğretmen alımlarımızı sürdürdük. Son 2 yılda 77 bin öğretmenimizi okulları ile buluşturma başarısı gösterdik. Bugünkü atamalarla birlikte son 19 yılda 729 bin 487 öğretmenimizin atamasını yapmış oluyoruz. Mevcut öğretmen kadromuzun yüzde 73'ü bizim hükümetlerimiz döneminde atandı.

Öğretmen başına öğrenci sayısında OECD rakamlarını yakaladık, hatta geçtik. Öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinde de önemli mesafe kaydettik. Avrupa'da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. Çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak amacıyla attığımız en büyük adımlardan biri de ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıdır. Şimdiye kadar 4 milyara yakın ders kitabını öğrencilere dağıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kısa süre önce kritik bir adım attık. Yardımcı eğitim kitaplarını da MEB basarak öğrencilerimize ulaştırmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar sayıyı 100 milyona çıkartmayı planlıyoruz."