Erdoğan’dan öğretmen adaylarına atama müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılış programında eğitim ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Öğretmen ataması müjdesi veren Erdoğan bu ayın sonunda 15 bin öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Erdoğan’dan öğretmen adaylarına atama müjdesi

Açılışta Konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Yeni bir projeyi daha devreye alıyoruz. Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleriyle gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

15 bin öğretmen ataması yapılacak

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun eğitim meselesinin ikinci plana itilmesine müsaade etmediklerini belirtti.

Hazırlanan tüm bütçelerde aslan payının daima eğitim ve öğretime ayrıldığını vurguladı. 2002'de eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılırken, 2022'de rakamın yükseköğretim dahil olmak üzere 274 milyar 384 milyon liraya çıktığını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugüne kadar yaptığımız 714 bin 429 atamayla okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz. Okullarımızı laboratuvardan kütüphaneye ve spor salonuna kadar evlatlarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü tesisle donattık. Bu yatırımlar sayesinde hem eğitime erişimin önündeki engelleri kaldırdık hem de eğitimin ülkenin dört bir köşesine yaygınlaşmasını sağladık." diyerek konuşmasını sürdürdü.