ERDOĞAN: ÜNİVERSİTELERDE YAZA KADAR UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır´da kameralar karşısındaydı. Erdoğan," Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Uzaktan eğitimle yollarına devam edecekler." dedi.

ERDOĞAN: ÜNİVERSİTELERDE YAZA KADAR UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ilimizi etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'daydı. Kameraların karşısına geçen Erdoğan son durumu aktardı.

Erdoğan,  Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında YÖK kararıyla tatil edilen üniversitelerle ilgili son gelişmeyi duyurdu.

Erdoğan, "Devlet-millet sırt sırta vererek bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Çadır kentlerimizin yanı sıra konteyner ve prefabrik yapıların kurulumuna başladık. Başka illere gitmek isteyen depremzedeleri otellere, yurtlara, misafirhanelere yerleştiriyoruz. Üniversitelerimizin tamamının KYK'ya ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler." dedi.

Öte yandan depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim görmekte olan öğrenciler istediği illerdeki okullara nakillerini yaptırabilecek. Ayrıca deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönem devam şartı aranmayacak.