Eğitim Sisteminde Yeni Düzenleme: İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Hibrit Sistemi

Okullar , vaka sayılarında artış olmaması , salgın yayılmasının azalması durumunda 31 Ağustos günü açılacak. Bilim Kurulu üyesi yaptığı son dakika açıklamasında okulların açılması ile yeni bir sisteme girilebileceğini söyledi.

Eğitim Sisteminde Yeni Düzenleme: İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Hibrit Sistemi

Son dakika : Okulların açılması ile birlikte eğitimde değişiklik olabilir.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Okulların açılması konusuna değinen Yamenel, vakaların artması, kontrol altına alınmaması durumunda okulların açılma tarihinin ertlenebilceği, okulların açılmayacağını söyledi. 

YARISI EVDE YARISI OKULDA GİBİ YENİ SİSTEM

Yamanel açıklamasının devamında, yeni yılda uygulanması planlanan yeni sistemlere de değindi. Okullar için bir hibrit modeli olduğunu söyleyen Yamanel, evde yarısı okulda yarısı gibi bir eğitim düzeninin söz konusu olabileceğini söyledi.

10 ders var diyelim. Bu 10 dersin 5 'i evde 5 'i okulda olabilir. Bilim Kurulu Üyesi, bu sistemin daha uygun olacağını söyledi. 

BİRİNCİ DALGA NE ZAMAN BİTECEK?

Yamanel açıklamasının devamında bu şekilde devam etmesi durumunda 15 gün sonra vaka sayısında 500 'lü sayıların görülebileceğini , ilk dalganında bu şekilde sona ereceğini söyledi. Dünyanın sonbaharda ikinci dalgayı beklediğini söyleyen Yamanel, Türkiye 'de hala birinci dalganın devam ettiğini söyledi. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB tarafından yapılan açıklamada okulların 31 Ağustos 2020 günü açılmasının planlandığına yer verildi. Vaka sayısında artma olması durumunda okulların açılması ertelebilir. 

Okulların açılması durumunda ise derslerin yarısı evde yarısı okulda sistemi yürülüğe alınabilir. Sizce bu sistem nasıl olur? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.