EBA Canlı Derslerinde Değişiklik ve Okulların Açılması Açıklaması Geldi (2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12. Sınıflar Ne Zaman Okula Gidecek?)

Okulların açılması ve EBA Canlı derslere saat sınırı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 şehre gönderilen genelgenin detayları yazımızda.

EBA Canlı Derslerinde Değişiklik ve Okulların Açılması Açıklaması Geldi (2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12. Sınıflar Ne Zaman Okula Gidecek?)

MEB'den ilkokul ve ortaokul öğrencileri için yeni EBA kararı.

Okullarda eğitimler başladı. Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri için bu hafta uyum haftası oldu. Önümüzdeki günlerde ise diğer sınıflar için kararlar verilecek. Ana sınıfı ile 1 'inci sınıfların dışındaki sınıflar ise EBA üzerinden ders görüyor. EBA TV'den ders gören öğrenciler, bunun yanı sıra canlı derslere de katılıyor. 

CANLI DERSLER İÇİN GENELGE

MEB'den okullarla ilgili bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede ilkokul ve ortaokul öğrencileri için canlı ders saatlerine yer verildi. Söz konusu yazıda, ilkokul ile ortaokul öğrencilerinin canlı derste en fazla geçirecekleri saate yer verildi. 

İşte MEB 'den 81 şehre gönderilen resmi yazı:

"2020-2021 eğitim öğretim yılı, Covid 19 salgını sürecinin devam eden seyri sebebiyle 21 Eylül tarihinden itibaren okula uyum programı ve okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitimle, diğre sınıf seviyelerinde se uzaktan eğitim yoluyla başlamıştır.  Buna göre okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimine ve yüz yüze eğieime ilişkin açıklamalar daha önceki yazılarda belirtilmiştir. 

Diğer taraftan ilk yazıda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarının birlikte kullanılması ile sürdürüleceği, diğer kademe ve sınıf düzeylerine ilişkin değerlendirmelerin salgının seyrine bağlı olarak ilan edileceği, bu kapsamda öğretim programlarının tamamının yüz yüze v/veya uzaktan eğitim yolu ile tamamlanacağı, öğrencilerimizin öğretim programındaki konu ve kazanımların tamamından sorumlu olacağı ifade edilmiş olup sınıf seviyelerinde uygulanacak canlı ders saati sayısı ile EBA TV ders saatleri , Bakanlığımız web sayfasından yayınlanmıştır.

Bu bağlamda ilgi a Çizelgede belirtilen dersler için öncelikle EBA TV yayın akışının öğrencilerimiz tarafından takip edilmesinin sağlanması, müfredatın işlenmesine yönelik öğrencilere uygun ödev ve proje uygulamalarının gerçekleştirilmesi ve devamında Bakanlığımız www.wba.gov.tr internet adresinde yayınlanan ilkokul ve ortaokullar için canlı derslere yönelik açıklamalar, dikkate alınarak derslerin işlenmesi sağlanmalıdır. Ayrıca eğitimdeki pedagojik ilkeler doğrultusunda canlı dersler için ilkokullarda günlük toplam 4 ders saati, ortaokullarda günlük toplam 6 ders saati aşılmamalıdır. "

CANLI DERS İÇİN SINIR

Söz konusu yazıda canlı derslere sınır getirildiği bildirildi. Buna göre ilkokullar günlük 4 ders, ortaokullar ise en fazla 6 ders görebilecek.

YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM

Söz konusu yazıda okullarda eğitimlerin hem yüz yüze hem uzaktan devam edeceğine yer verildi. 

2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 'NCİ SINIFAR NE ZAMAN OKULA GİDECEK?

Resmi yazıda, diğer sınıflar için okullarda yüz yüze eğitimin , salgının seyrine göre belirleneceğine yer verildi. 

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN