Doğa Koleji'nden Devir ve Maaş Ödemesi Açıklaması

Doğa Koleji 'nden günler sonra bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada devir işlemleri için görüşmelerin devam ettiğine yer verildi.

Doğa Koleji'nden Devir ve Maaş Ödemesi Açıklaması

Doğa Koleji 'nden son dakika açıklaması geldi.

Son günlerin gündem konusu olan Doğa Koleji 'nden bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, kolejin alıcı kurumla görüşmelerinin devam ettiği ve çalışmaların sona ermesinin ardından geciken maaşların yatırılacağına yer verildi.

Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle büyük üzüntü olduğunun ifade edildiği açıklamada, öğrencilerin, velilerin ve çalışanların gösterdiği destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi:

"Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır. Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir." d

MEB AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı ise geçtiğüimiz gün bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Doğa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okul bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan söz konusu sorunlar, kurucu işletmeye ait olan 15 ildeki 214 okulda yaşanmaktadır. 41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerini düzenli bir şekilde sürdürmektedir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA