Diyanet: Din Eğitimi Gözden Geçirilmeli

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan din eğitimi hakkında açıklama geldi. Erbaş yaptığı açıklamada eğitimin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet: Din Eğitimi Gözden Geçirilmeli

Son dakika haberi: Diyanet'ten din eğitimi açıklaması.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı son dakika açıklamasında din eğitimine değindi ve  "Din eğitimi anlayışı ve mekanizmalarının en alt kademeden en üst boyut olan dini yükseköğrenime kadar birbirini tamamlayıcı ve geliştirici bir ufukla gözden geçirilmesi gerek." ifadelerini kullandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyinin video konferans sistemiyle düzenlediği "120. Yılında İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Çalıştayı"na katıldı.

"Türkiye özelinde okul öncesi, kadın, aile, çocuk, genç, engelli, hasta, mahkum, yaşlı gibi birçok kesime din hizmetini en güzel şekilde yerine getirmek için bütün bu alanların her biri ile ilgili yeterli eğitim almış ve pedagojik formasyona sahip insan kaynağına ihtiyaç duymaktayız. Bu ihtiyacı karşılayacağımız yegane kaynak ise ilahiyat-İslami ilimler fakülteleri ve imam hatip liseleridir. Bizler, mihrapta kürsüde, Kur'an kurslarında, sosyal kültürel içerikli din hizmetlerinde, yurt dışı teşkilatlarımızda hizmet eden bütün hocalarımızın, vaizlerimizin, müftülerimizin her açıdan donanımlı ve nitelikli olmasını istiyoruz. Nitekim lisans döneminde iyi eğitim almış, pedagojik formasyona sahip hocalarımızın din hizmetlerinde ve din eğitimi faaliyetlerimizde daha başarılı olduklarını görüyoruz."