Dikkat Çeken Açıklama geldi: Lise 8 Yıl mı Oluyor?

Lise eğitiminin 8 yıla çıkması için dikkat çeken bir talep geldi. Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Dikkat Çeken Açıklama geldi: Lise 8 Yıl mı Oluyor?

Flaş açıklama: Lise 8 yıl olmalı.

Türkiye'nin köklü okullarından olan Galatasaray Lisesi müdürlüğüne tarihçi Prof. Dr. Vahdettin Engin atandı. Ataması çok tartışılan ve gündemde çokça konuşulan atama sonrası  Engin'in Fenerbahçe taraftarı olduğu için atamasının iptal edilmesi talebinde bulundu. 

Hürriyet 'ten Esra Ülkar 'a açıklamalarda bulunan  Engin, eğitimci olduğunu, spor ve eğitimin birbirine karıştırılmamasını istedi.  Galatasaray Lisesi 'ne Müdürlük teklifi geldiğinde Fenerbahçe üyeliğinden istifa ettiğini söyleyen Engin, kulübün bu hamle sonrası yaptığı  açıklamanın "hoş olmadığını" söyledi. 

Engin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"37 yıl Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde akademisyenlik yaptım. Eğitimciyim, binlerce öğretmen yetiştirdim. Aynı zamanda da tarihçiyim. Mezun olduğum Galatasaray Lisesi'ne müdür olarak gelmenin manevi değeri büyük. Müdürlük teklifi geldiğinde eğitimci olduğum için buraya katkı verebileceğimi de düşündüm. Ancak, ilk başladığımda sosyal medyadaki tartışmalarla, kulüp taraftarlığıyla lise müdürlüğü arasındaki çizginin tam da ayrılamamasıyla ciddi bir eleştiri süreci yaşandı. Fenerbahçe taraftarı olan birinin Galatasaray Lisesi'ne müdür olması benimsenmedi. Ama bu atmosfer okul için etkili değildi. Öğrenci ve idarecilerle ilişkilerim olumlu oldu."

İSTİFA ETTİM

Atama sonrası Fenerbahçe üyeliğindne istifa ettiğini söyleyen Engin, "Galatasaray Kulübü açıklama yaptığında şaşırdım. Çünkü bu onun işi değil. Müdürlük teklifi aldığımda Fenerbahce Kulübü üyeliğinden istifa ettim. Üyeliğimin devam etmesi etik olarak doğru olmazdı. Atamanın bir prosedürü var. GS Kulübü bunun içinde değil. Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü öneriyor, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atıyor. Buna rağmen GS Kulübünün bu tarz bildiri yayınlaması çok hoş olmadı. Yadırgadım. Okul müdürlüğü bir eğitim işi, diğer yönü sportif müsabakaların yapıldığı bir alan. İkisi birbirinden çok farklı. O farklılığın bilincinde olunması gerekirdi." dedi. 

AKADEMİSYEN OLARAK BURAYA GELDİM

Akademisyen olarak buraya geldim. Üniversite ortamıyla lise ortamı çok farklı. Ama burası bilmediğim bir atmosfer değil. Burada kısa dönem öğretmenlik de yaptım. Onun getirdiği bir avantaj da var. Galatasaray Lisesi'nin tarihçesini de yazdığım için camiayla her zaman iletişimde oldum. Okulla ilgili bilgiye sahiptim. Ayrıca eğitimciyim, bir okul nasıl idare edilir fikir sahibiyim. Göreve başladıktan sonra tüm kademelerde öğrenci kulüpleri temsilcileriyle görüştüm. Onların ağabeyiyim. Beklentileri nelerdir, ne düşünürler bunları bilmek durumundayım ki onlara göre idari yöntem uygulayalım.

LİSE 8 SENE OLMALI

Lise eğitiminin 8 yıl olması gerektiğini söyleyen Engin, "Şöyle bir beklentim var; Ben burada sekiz yıl eğitim aldım. Galatasaray Lisesi'nin beş değil de sekiz yıl olmasını istiyorum. Eskiden ilkokuldan sonra sınavla liseye giriliyordu, ortaokul ve lise dahil sekiz yıl eğitim alınıyordu. Bu çok daha yararlıydı. Böyle bir talebim var. Bunu resmi makamlara iletmiş değilim henüz. Mümkün olup olamayacağını tam kestiremiyorum ama benim için ideal olan bu" ifadelerini kullandı.

Peki sizce lise eğitimi 8 yıl olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.