DGS Ek Tercihleri Nasıl, Ne Zamana Kadar Yapılır?

ÖSYM tarafından ilan edilen ek tercih kılavuzu sonrasında DGS ek tercihleri alınmaya başlandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği DGS ek tercih tarihleri, ilan edilen Kılavuz ile beraber belli oldu. DGS ek tercihler nasıl, ne zamana kadar yapılır? Cevabı haberimizde...

DGS Ek Tercihleri Nasıl, Ne Zamana Kadar Yapılır?

DGS ek tercih dönemi ÖSYM tarafından duyurulan ek tercih kılavuzu akabinde başladı. DGS ek tercih işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler, 4 ile 10 Ekim tarihleri arasında tercih işlemlerini yapabilecek. Peki DGS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

DGS Ek Tercihler Ne Zamana Kadar Yapılacak?

2022 meslek yüksek okulları ile Açıköğretim Önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimlerine dikey geçiş sınavı yani 2022 DGS ek tercih işlemleri 4 ile 10 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.


DGS Ek Tercihleri Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından internet sitesinde duyurulan habere göre 2022 meslek yüksek okulları ile Açık Öğretim Önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimlerini dikey geçiş sınavı yani 2022 DGS ek tercih işlemleri, 4 Ekim tarihinden itibaren başlayıp 10 Ekim tarihine kadar devam edecek. Buna göre adaylar, tercih işlemlerini bireysel bir şekilde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet sayfası üzerinden T.C kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifrelerini kullanmak suretiyle elektronik ortamda yapabilecek.

DGS Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM tarafından ilan edilen duyuru sonrasında DGS ek tercih kılavuzu adayların erişimine sunuldu. Üniversitelerde kalan boş kontenjan sayısına göre yapılacak ek tercih başvuru ücreti 30 TL olarak belirlendi.