Depremin Etkilediği Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de okullar açılıyor

6 Şubat tarihinde ki depremin etkilediği illerde kademeli olarak okulları açılıyor. Bu iller arasında bulunan Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de okullar 13 Mart tarihinde açılıyor..

Depremin Etkilediği Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de okullar açılıyor

Deprem sebebiyle okulların tatil edildiği deprem bölgesinde ki şehirlerde hasarlara göre eğitim öğretim kademeli olarak başlıyor. 1 Mart tarihinde Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okulların açılmasından sonra 13 Mart tarihinde de Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretim başlayacak. 

Sağlam raporu alan okullar da eğitim başlıyor

Üç ildeki öğrenciler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitime başlayacak. 

23 bine yakın öğrencinin başka illere nakli yapıldı

Adana'dan ve Osmaniye'den 4'er binin üzerinde, Gaziantep'ten ise 15 bine yakın öğrenci olmak üzere 23 bine yakın öğrencinin başka illerdeki okullara nakilleri yapıldı. Üç ildeki 1 milyon 300 bine yakın öğrenci ise kendi illerindeki okullara devam edecek. Öte yandan depremin diğer illere göre daha fazla hasar verdiği Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay da ise eğitim öğretimin 27 Mart tarihinde başlatılması planlanıyor.

 Bölgede psikososyal destek hizmeti kesintisiz devam ediyor

Bunun yanında üç ildeki öğrenciler ve velileri için psikososyal destek hizmetleri sunuldu. Adana'da yaklaşık 63 bin, Gaziantep'te 68 bin ve Osmaniye'de 27 bine yakın öğrenci ve veli ile psikososyal destek hizmetleri kapsamında yaklaşık 158 bin görüşme gerçekleştirildi. 

10 İlde eğitim öğretim takvimi