Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Üniversiteye Girişte Büyük Değişiklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yükseköğretimde yeni bir kapı açılacağı belirterek Üniversiteye girişte yapılacak değişikliğe de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Üniversiteye Girişte Büyük Değişiklik

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başörtüsü için anayasa değişikliği hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının çıkarılmasıyla beraber daha refah günlere gidileceğini belirti.

Eğitimde özgürlüğünde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte kılık kıyafet konusunda yaşanan baskılara değindi.

35 Yaş Üstü Kadınlara Ek Kontenjan

YKS’de yaşanacak değişikliğe de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan belirleyeceğiz’’ dedi.

Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinde de yapılacak değişikliğe değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Üniversitelerde zaman zaman mağduriyetlere yol açan Öğrenci disiplin yönetmeliğini özgürlükçü bir bakış açısıyla değiştiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /