Bu Okuldan Mezun Olanların 'İşsizlik' Derdi Olmayacak

Aldıkları mesleki eğitim sayesinde mezuniyetten sonra da memnunlar. İşsizlik sorunuyla mücadele için mesleki okulların artmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Okul Müdürü Zengin'e göre Samsun Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin işsizlik sorunu olmuyor...

Bu Okuldan Mezun Olanların 'İşsizlik' Derdi Olmayacak

Samsun Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri lise bünyesinde bulunan bir çok alanda gördükleri uygulamalı eğitim ve staj sayesinde mezuniyetlerinin ardından işsizlik sıkıntısı yaşamıyor. Tekkeköy Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri eğitimlerinden ve mezuniyetten sonraki yaşamlarından memnun. Lise bünyesindeki bilişim teknolojileri, elektronik elektronik teknolo9jisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç tasarımı alanlarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor.

Okul Müdürü Orhan Zengin, lisede eğitim gören öğrencilerin 10. sınıftan itibaren alanlara ayrıldığını daha sonra da ilgili alanlarda tecrübe edinmeleri için önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Zengin, "12. sınıfa kadar öğrencilerimiz atölyelerde ve dersliklerde teorik eğitim alıyor. Son sınıfta ise öğrencilerimiz staj eğitimi için işletmelere gidiyor ve 1 yıl boyunca işletmelerde eğitim görüyor. Haftanın 3 günü işletmede 2 gün ise okulda eğitim veriliyor. Asgari ücretin net tutarının yüzde 30'u kadar da maaş alıyor öğrencilerimiz... Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin tamamı iş bulma konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Şu anda zaten sanayi ve birçok alanda büyük bir elemana ihtiyaç var. Bizim lisemizde bulunan alanlarda büyük bir iş kaynağı var. Öğrencilerimizde gördükleri uygulamalı eğitim sayesinde bu alanlarda zorluk çekmeden iş buluyor." dedi.

Kamudan haberler, eğitim haberleri, ekonomideki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA