BİLSEM Yaz Okulu Başvuru Ve Kurs Tarihlerini Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan son dakika açıklamasında yaz okulu kayıt tarihlerini ve kursun başlayacağı tarihleri açıklandı.

BİLSEM Yaz Okulu Başvuru Ve Kurs Tarihlerini Açıklandı

MEB  BİLSEM Yaz Okulu Başvuru Tarihlerini Açıkladı.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılı BİLSEM yaz okullarına ilişkin kılavuzun illere gönderildiği ve kurslara 2. sınıflar ile 12 'nci sınıflar arasındaki öğrencilerin alınacağına yer verildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvurular hakkında , öğrencilerin okullarının bulunduğu il ve ilçelerdeki BİLSEM'lere yapacaklarını söyledi. 


Öğretmen ve Öğrenci Başvuruları

Başvuru tarihleri hakkında açıklama yapan Bakan Özer "Öğretmen başvuruları 13-17 Haziran'da, öğrenci başvuruları 25 Haziran-2 Temmuz arasında alınacak." dedi.

Yaz Okulu Ne Zaman?

Yaz okulu için kurslar ise 18 Temmuz günü başlayacak olup  18 Ağustos tarihine kadar devam edecek. BİLSEM'lerde öğrenciler , kayıt yaptıkları yerde ders görebilecek.

En Az 10 Öğrencinin Başvuru Yapması Gerekli

Yaz okulunda kursun açılması için en az 10 öğrencinin başvuru yapması gerektiğini söyleyen Bakan Özer, "Öğrencilerimiz en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan yaz okuluna devam edebilecek. Dersler, hafta içi ve cumartesi günleri, günde 2 saat haftada 8 saat olarak düzenlenecek. Yaz okulu, toplam 4 hafta sürecek. Dersler, 40 dakika olacak." dedi.