Bilgisayar Mühendisleri Devlet Kurumlarından Kadro-Atama Bekliyor!

Her yıl binlerce mezun veren Bilgisayar Mühendisliği bölümünden çok az kişinin ataması yapılırken,bilgisayar mühendisleri de özel sektörde ciddi istihdam sorunlarıyla karşı karşıya geldiklerini dile getirdiler.

Bilgisayar Mühendisleri Devlet Kurumlarından Kadro-Atama Bekliyor!

Kamuda neredeyse kadro dışı kalan bilgisayar mühendisleri, kamuda görevlendirilmek istiyor.

Bilgisayar Mühendislerinden Gelen Atama  Talepleri

"Ülke genelinde mühendislik atama puanları çok yüksek ve alım sayısı cok az 4 sene boyunca okuyoruz ve meslegımızı yapamıyoruz B grubu oldugumuz ıcın 2 senede 1 sınava gırme hakkımız var ve bu surec verımlı gecmıyor alım olmadıgı ıcın boşuna senelerımiz gidiyor hayatımız bitiyor"

"Günümüzde bilişim teknolojileri özellikle Yapay Zeka konusunda ileri seviyede araştırmalar yapılıyor ve bu konuda ülkemizde eksiklikler olduğu biliniyor.Bu yüzden özellikle Yazılım mühendisleri ve Bilgisayar Mühendisleri istihdamı konusunda çok az alımlar yapılıyor.Bu hususta alımların daha fazla olması gerekmektedir.Bilişim çağında olduğumuzu düşünürsek bu konuda daha fazla destek verilmelidir."

"Bilgisayar Mühendisi olarak özelde her yerde tecrübe isteniyor. Bir işe girmeden nasıl tecrübe edinebilirim bunu da kimse söylemiyor. Devlet zaten çok az kadro veriyor. Kadro sayısı arttırılmalıdır."

Özel sektörde deneyim gerektiren iş bulamayan bilgisayar mühendisleri kamuda iş aramaktadır. Devlet görevlilerinden görev talep eden bilgisayar mühendisleri, sosyal medyada seslerini  duyurmaya çalışıyor.