Liselerde yeni eğitim modeli açıklandı.
Yeni eğitim modelinde en dikkat çekici husus, bilgi kuramı dersinin zorunlu hale gelmesi oldu. Bu dersin zorunlu hale gelmesi sonrası en çok merak edilen konu, bu dersin konusunun ne olacağı konusu oldu. İlgili haber için tıklayın
Dikkat çeken bir diğer husus ise felsefe öğretmeni alımında artış beklenmesidir. Felsefe üzerine olan bligi kuramı dersi ile Milli Eğitim Bakanlığı 'nın Felsefe öğretmeni istihdamını arttırması ve yeni atama döneminde, önceki dönemlere oranla daha fazla felsefe öğretmeni ataması yapacak olmasıdır.
Bigli kuramı dersinin zorunlu hale gelmesi ile öğrenciler , artık bilginin kaynağına ulaşmaya çalışacak, bilginin doğruluğunu sorgulayacak ve yorumlayacak.
Peki size bilgi kuramı dersine hangi branştan öğretmenler girmelidir. Talep ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.
KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Felsefe başka branş olmaz..
Bizcesi yok aslıda.Zaten FELSEFECİLERİN alanı.
Hangi branş girebilir diye bir soru olamaz .Bu ders sadece Felsefe grubu öğretmnelerinin maaş karşılığı oktacağı dersler arasında . Talim Terbiye Kurulu Atamaya Esas alanlar veya maaş katşılığı okutulacak derslere bakarsanız görürsünüz.
Felsefe
Bilgi kuramı yani epistemoloji felsefenin ana dallarından bir tanesidir ve doğal olarak felsefe öğretmenleri okunacaktır.Kaldi ki TTK nin kararlarına göre de böyledir.Felsefe dışından farklı alanlara mensup arkadaşlar bu derse talip olurken kendilerine sormalarini istediğim bir kaç sorum var.Bilgi nedir?Bilgi hangi unsurlardan oluşur?Bilgi şükrü mi aittir yoksa objeye mi?Akt nedir,türleri nelerdir?Bunlar gibi soruların cevaplarını biliyorsanız dersimize talip olunuz!!
Bilgi kuramı felsefenin alt disiplinidir hocam. Yoruma açık değil ki
Bilgi kuramı felsefenin alanı...Epistemolojiyi zaten ünite bazında işliyorduk artık bir ders olarak işleyeceğiz.
umarım bize verilir bu ders hakkı atamalarımız yolu açılmış olur