Baykar Açıkladı: Depremzede Çocuklara Tablet Verilecek

Baykar tarafından yapılan açıklamada depremzede çocuklara, sınavlarına çalışabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığına 10 bin tablet bağışı yapılacağı belirtildi.

Baykar Açıkladı: Depremzede Çocuklara Tablet Verilecek

6 Şubatta gerçekleşen ve etkisinin hala devam eden depremden sonra bölgeye büyük yardımlar gitmeye devam ediyor. Yardımlar arasından en dikkat çekeni ise Baykar'ın yardımları oldu.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki öğrencilerden, sınavlara girecek olanlara 10 bin tablet bağışlanacağını belirtti.

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını söyleyen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, Baykar olarak 2023 yılında YKS ile LGS sınavlarına girecek öğrencilere 10 bin tabletin dağıtacaklarını söyledi.

Bayraktar, Baykar ve T3 vakfı olarak bağışın yapılacağını söyleyerek, “Yaşadığımız deprem felaketinin üzerinden yaklaşık olarak bir ay geçti. Bu süreçte devletimiz ve tüm sivil toplum örgütlerimiz deprem bölgesindeki kardeşlerimizin temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Biz de Baykar, T3 Vakfı ve CANSAĞLIĞI Vakfı olarak gönüllülerimizle birlikte insani yardım malzemesi tedariği, konut bağışı, konteyner kent, geçici aşevleri, oyun ve etkinlik çadırları gibi çalışmalarla bölgedeki kardeşlerimize desteğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bayraktar sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Genç kardeşlerimizin eğitim ve öğretimlerine kaldıkları yerden devam edebilmelerini de aynı şekilde önemsiyoruz. Bu doğrultuda, YKS ve LGS’ye girecek öğrencilerimizin çalışmalarına katkı sağlamak için Baykar olarak 10.000 tableti Milli Eğitim Bakanlığı’mıza bağışlıyor, tüm milletimizi ve kurumlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz."

10 bin tablet talebi için ise deprem bölgelerindeki 8 ve 12. sınıf öğrencileri, okullarına durumlarını bildirmeleri yeterli olacak.