Başvurular İnternetten O Öğrencilere Aylık Tam 2 Bin 126 Lira

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), öğrenciler için önemli bir karara imza attı.

Başvurular İnternetten O Öğrencilere Aylık Tam 2 Bin 126 Lira

MEB ve TOBB arasında yapılan anlaşma ile öğrenciler adına önemli bir işbirliği için imzalar atıldı. ‘Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı’ adı verilen protokole göre, meslek lisesi ve mesleki eğitim merkezi öğrencileri, başta uluslararası ve ulusal şirketler olmak üzere küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde (KOBİ) staj yapabilecek. Şirketlerin stajyer ve istihdam talebi için başvuru süreci başladı. Üstelik staj ücretleri devlet tarafından karşılanacak. İşverenler için herhangi bir ilave yükümlülük olmayacak.

Programla işletmedeki çalışan sayısına bakılmaksızın staja giden öğrencilere aylık 1.276 lira, Mesleki Eğitim Merkezi 12’nci sınıfına devam eden öğrencilere ise aylık 2 bin 126 lira ücret ödenecek. Bu kapsamda işi yerinde öğrenebilecek olan gençler hem daha kapsamlı bir birikime sahip olabilecek hem de işe yatkınlığı daha da artacak. Bu şekilde staj yaptığı şirkette iş bulma imkanına da sahip olabilecek.

Bakan Özer’den Açıklama

Konuyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimizde sektörün aranan elemanlarını yetiştirmek için sürekli çalışıyoruz. Mesleki eğitim bugün patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleri ile inovatif çalışmalara imza atan, ülke ekonomisine yüksek katma değer sunabilen bir eğitim türü. Bu okul ve kurumlarımızda eğitim alan öğrencilerimiz ve mezunlarımızın çalıştıkları şirketlere de değer katacaklarına inanıyorum. Bu nedenle TOBB bünyesindeki şirketlerimizi, başarı hikâyeleriyle adından söz ettiren meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve mezunları almaya davet ediyorum” dedi.

Başvurular İnternet Üzerinden

Mesleki Eğitim Merkezi’nde (eski çıraklık) 4 yıl boyunca 9, 10, 11 ve 12’nci sınıfta 1 gün okul 4 gün işyeri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise 12’nci sınıf eğitim döneminde haftada 3 gün staj olacak. Gençler eğer eğitim döneminde firma bulamazsa, o zaman yazın staja gidilecek. TOBB şirketlerden talep toplayacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’na iletecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri de taleplere göre okullar ve bölümler bazında öğrencilerle firmaları eşleştirecek. Şirketlerin mesleki eğitimden stajyer talep etmek için https://anket.tobb.org.tr/#/ anket/meslegim-hayatim adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları yeterli olacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /