Bakan Ziya Selçuk Açıkladı: Okulların Açılmasına Yeşil Işık

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada okulların açılması için yeşil ışık yaktı.

Bakan Ziya Selçuk Açıkladı: Okulların Açılmasına Yeşil Işık

Okulların açılması ile ilgili açıklama.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk , Giresun'un Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu ve okulların açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Şehit Yüzbaşı İsmail Hakkı Öztopal İlkokulunu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi ve gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, okulların açılmamasının uzun vadde tahribata yol açacağını söyleyerek, "Yüz yüze eğitimin başlamasının ikinci haftasında da Giresun'da olmak istedik. Biz emin olunsun gün gün takip ediyoruz. Ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz? Şunu açık söyleyeyim ki her şey güzel gidiyor. Tek tük problemler oluşmasına rağmen krize müdahale ekiplerimizle müdahale ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

YENİ KARARLAR GELEBİLİR

Kabine toplantısında okullarla ilgili yeni kararlar gelebileceğini ifade eden Bakan Selçuk, "Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında ortaya konulacak yol haritası olacak. Düşündüğümüzde bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılmasıyla ilgili şartları izleyerek, duruma bakarak, salgının seyrini takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda okulların açılmasıyla ilgili daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz çünkü okulların açılmamasıyla ilgili oluşan eğitim ve öğrenme kayıpları uzun vadede tahribatlara yol açabilir. Bugünde Dereli'de bir okuldayız. Her şeyin yolunda gittiğini görüyoruz. Önümüzdeki süreç tedbirler alarak, okulların açılması için gereken çalışmaları yapmak" dedi.