Bakan Yardımcısı Duyurdu! Telafi Eğitim Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Sadri Şensoy, deprem bölgesinde yapılamayan eğitimler için yaz aylarında telafi eğitimi yapılacağını duyurdu..

Bakan Yardımcısı Duyurdu! Telafi Eğitim Geliyor

6 Şubat tarihinde yaşanan yıkıcı depremlerin etkisiyle depremden etkilenmeyen 71 ilimizde okullar 15 gün geç başlarken, depremden etkilenen 10 ilimizin bazılarında ise henüz eğitim öğretim başlamadı. Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda deprem bölgesinde ki illerde bulunanan okullarda eğitim öğretim kademeli başlarken, Hatay, Adıyaman gibi illerimizde eğitim öğretim 27 Mart 2023 tarihine kadar ertelendi. 

Bakan Yardımcısı Duyurdu! Telafi Eğitim Geliyor

Deprem bölgesinde yapılamayan eğitim öğretimin nasıl telafi edileceği ise merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanı Sadri Şensoy'den konuyla ilgili olarak açıklama geldi. Şu an için bölgede 4 bin civarında öğretmen görevlendirdiklerini aktaran Şensoy, okulların bazı illerimizde geç açılmasının problem edilmemesi gerektiğini, öğrencilerin eksikliklerinin yaz okulları sayesinde giderileceğini belirtti. Şensoy, "Yaz okullarımızla bunları telafi edeceğiz. Bu hafta itibarıyla, deprem bölgesinde taşımalı eğitim sistemiyle tüm köylerimizde, kırsallardaki öğrencilerimizi merkezdeki çadırlarımıza getireceğiz. Eğitime erişmek isteyip de erişemeyen hiçbir öğrencimiz kalmayacak."  ifadelerini kullandı.