Bakan Söz Verdi: Artık Ani Sistem Değişikliği Yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ani sistem değişikliği artık yok. Söz ani frende yok, ani gaz da yok, tamam. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya liseyi de böyle bitireceksiniz inşallah." ifadelerini kullandı.

Bakan Söz Verdi: Artık Ani Sistem Değişikliği Yok

Şanlıurfa 'da öğrenciler ani sistem değişikliği istemediklerini Bakan Selçuk 'a iletti. 

Şanlıurfa 'da bulunan 8 lisenin bir arada faaliyet göstereceği Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye 'nin artık yeni Mustafa Kemal Atatürklere, Aziz Sancarlara ve Kazancı Bedihlere ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Bakan  Selçuk, yeni nesil öğrencilerin eğitimin yanı sıra sanattan spora kadar farklı branşlarda da kendilerini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Her öğrenci cevherdir diyen Bakan Selçuk, aile ile öğretmenlerin teşviki ile öğrencilerin mücevhere dönüşeceğini söyledi. Bakan Selçuk açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin eğitimini düzene sokarsak işimiz bitmiş olmayacak, bizim işimiz Oslobet asıl o zaman başlayacak. Bizim derdimiz kendi kendimizle yarışmak değil, bizim derdimiz dünya ile yarışmaktır. Asıl meselemiz dünyadaki büyük güçlerle rekabet ederek bu durumu sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için sizlere ve öğretmenlerimize güveniyoruz. Bu hedef sizin omuzlarınızda yükselecektir. İnsanın değeri ve eğitilmesiyle biz bu dünyada iz bırakabiliyoruz. Sizler bu tesislerin hakkını verirseniz içinizden birçok değerler çıkacaktır."

Türkiye 'nin, öğrencilerin iyi çalışması ile daha iyi yol alacağını söyleyen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Bizim davamız gerçekten eğitim ve gelecek davasıdır. Biz nasıl Sütçü İmamları Şahin Beyleri unutmadıysak, yeni gençlerle de Türkiye'nin geleceğini unutmayacağız. Biz Milli Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz için her türlü hizmete hazırız. Kendi vazifemizi yapmaya muktediriz. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği iradeyle biz eğitimde şu ana kadar yaptığımız birçok başarıya kalite ve başarı açısından yeni tuğlalar ekliyeceğiz. Yapılanın üstüne biz de bir şeyler yapacağız. Şanlıurfa'ya ayrı bir önem vereceğiz. Urfalıyız ezelden diyoruz."

BAKAN OLMAK ZOR

Hedefini sorduğu bir öğrencinin "Bakan olmak istiyorum, sizi çok seviyorum." sözleri üzerine Selçuk, "Emin misin? İşin çok zor olur." diye gülümseyerek yanıt verdi.

Kamubulteni.com  | Ankara