Bakan Selçuk Açıkladı! Sistem Yeniden Değişiyor

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim buluşmaları çerçevesinde Ankara Haymana'da görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Burada eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, ortaöğretimde yeni düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk Açıkladı! Sistem Yeniden Değişiyor

Bakan Selçuk Açıkladı! Sistem Yeniden Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretimde sistemin değiştirileceğini söyledi.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim buluşmaları çerçevesinde Ankara Haymana'da görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Burada eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, ortaöğretimde yeni düzenlemeye gidileceğini belirtti. Liselerde ders sayısının azaltılmasının öğretmenleri mağdur edebileceği yönündeki iddialara değinen Ziya Selçuk, hiç bir öğretmenin açıkta kalmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını, çocukların ihtiyaçlarına göre ders sayılarının yeniden düzenleneceğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerde ortaöğretimlerde 5-6-7 ders olmasına rağmen, Türkiye'de bu sayının 16 -17 olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı, öğretmen ihtiyacına da dikkat çekti. Selçuk şu ifadeleri kullandı: 

Ortaöğretimdeki ders çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Fakat genel ilke olarak hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması ya da norm kadro sorunu yaşaması, belirli birtakım gerekçeler nedeniyle öğretmenlerimizin derslerinin ellerinden alınması asla söz konusu olmayacak. Burada sadece ders sayısının çocukların ihtiyacına göre yeniden yapılandırılması ile ilgili bir çalışma var. Bu sadece ders sayısıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma. Yoksa bu ne bir dershane ne sadece ders sayısıyla ilgili bir çalışma. Bu, ortaöğretime bakış açımızın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili. Gelişmiş ülkelerde ortaöğretimde 5,6,7 ders varken, bizde 16, 17 ders var. Bunun getirdiği yüzeysellikten kurtulmayı hedefleyen bir çalışma bu. Öğretmenlerimizin herhangi bir sıkıntıya girmesi söz konusu değil. Bizim belirli alanlarda özellikle daha fazla öğretmen ihtiyacımız var.