Bakan Özer’den yarıyıl tatili hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün gece katıldığı CNN Türk kanalında gündem hakkında bilgi verdi. Peki yarıyıl tatili erkene alınacak mı?

Bakan Özer’den yarıyıl tatili hakkında açıklama

Milyonlarca öğrencinin ve velinin beklediği yarıyıl tatili erkene alınacak mı sorusuna Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den yanıt geldi. Bakan Özer ‘’Şu an için yarıyıl tatilini bir hafta öne almak veya bir hafta sonuna ilave etmekle ilgili herhangi bir planlamamız yok. Sadece süreci yakından takip ediyoruz’’ dedi.

Omicron varyantının hızla tüm dünyada yayılmasıyla beraber yeni tedbirler gündeme geldi. Bunların başında da eğitim ile ilgili konular gelmekte. Yüz yüzü eğitime ara verilip verilmeyeceği, okulların tatil edilip edilmeyeceği konular vardı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önce Şanlıurfa’daki açıklamasında daha sonra CNN Türk’teki Gece Görüşü programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tüm Sınıfları Kapatılan Okulumuz Yok

Bakan Özer "71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omicron'un bu hızlı yayılımına rağmen. Şu andaki verimiz bu ama bunlar haftaya değişir, bakarız, değerlendiririz. Sağlık Bakanlığımızla istişare ederiz Sağlık Bilim Kurulu ile istişare ederiz, buna göre yeni planlamalar yapabiliriz ama şu an için üzgünüm, eğer birileri tatil bekliyorsa yüz yüze eğitime devam ediyoruz." dedi. Öğretmen aşılamasında da oldukça büyük oranların olduğunu ifade etti. Okulların kapanmasını istemeyen Özer, yüz yüze eğitimin önemine değindi

Konuşmasında "Türkiye genelinde 850 bin sınıf var. Bugün itibarıyla 3 bin 451 sınıfımızda Kovid-19 veyahut yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi." ifadelerine yer verdi. Ayrıca şuan için Milli Eğitim Bakanlığı olarak alarm verilecek bir durumun olmadığını ifade etti. Özer: "Süreci yakînen izliyoruz. Ve eğer belli bir aşamaya belli bir eşiğe gelirse önlemlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Sağlık Bakanlığı ile görüşürüz, Sağlık Bilim Kurulu ile tüm önlemleri tekrar gözden geçirebiliriz ama başlangıç noktasındayız. Okullar ilk açılması gereken, son kapatılması gereken yerlerdir ve bir kapatma yapılacaksa ilk başlanacak yer okul değildir" dedi.

‘’Böyle bir siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum’’

Kılıçdaroğlu ile görüşme konusuna da yer veren Bakan Özer, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile neden görüşmediniz?" sorusu üzerine "Keşke bu süreçler hiç yaşanmasaydı." yanıtını verdi. Eğitimin siyasetten uzak bir mesele olması gerektiğini siyasete alet edilmemesini vurguladı. Konuşmasının devamında: "Biz, kapılarımızı bir yere kapatmış değiliz. Bunun öncelikle tüm kamuoyu tarafından bilinmesi lazım. Zaten bizim 5 aylık icraatımıza baktığınız zaman tüm paydaşlarımızın görüşünü almak, yeter ki eğitimle ilgili söyleyecek söz olsun görmediğimiz bir şeyi bize göstersin ama öğretmen atamasındaki bu mülakatlarla ilgili bakan olarak benim hiçbir dahlimin olmadığı, mülakatlarla ilgili yok işte tarikatların listeleri üzerinden öğrencilerin puanları yükseltilmiş, asla ve kata böyle bir şeyin olmadığı, hiçbir dahlimizin olmadığı bir süreç içinde böyle bir siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum."