Bakan Özer'den Kademeli Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'ın bazı ilçelerinde gelecek hafta eğitimin başlayacağını duyurdu.

Bakan Özer'den Kademeli Eğitim Açıklaması

Bakan Özer'den Kademeli Eğitim Açıklaması 

6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında bölgedeki çalışmalar devam ederken, depremi etkilediği illerimizde de eğitim öğretim kademeli olarak başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda bazı bölgelerde eğitim öğretim başlarken, depremin en çok etkilediği iller olan Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise eğitim öğretimin 27 Mart 2023 tarihinde başlayacağı duyurulmuştu.

27 Mart'tan itibaren kademeli şekilde eğitim öğretim başlayacak

Bu konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yeni bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kapsamlı istişareler sonrası Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'ın bazı ilçelerinde 27 Mart'tan itibaren kademeli şekilde eğitim öğretim başlayacak" dedi.

Bakan Özer'in açıklamaları şu şekilde ; 

Hatay'da 27 Mart'ta başlatmayı planladığımız eğitim öğretim süreçlerine yönelik ilçe müdürlerimizle değerlendirmelerde bulunduk. Afet bölgesinde çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Depremin etkilediği illerde eğitim-öğretimi sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz.

Kapsamlı istişareler sonrası 4 ilde eğitim kademeli başlayacak.

Malatya'da Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçeleri, Adıyaman'da Kahta, Gerger, Sincik ve Samsat ilçeleri, Kahramanmaraş'ta Andırın ve Ekinözü ilçeleri, Hatay'da Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsus ilçelerinde eğitim öğretim başlıyor.