Bakan Özer'den DYK açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde ki öğrencilere yönelik olarak Destekleme ve Yetiştirme Kursları DYK hakkında açıklama yaptı.

Bakan Özer'den DYK açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesinde okulların açılışına kademeli olarak izin verdikten sonra, bölgede ki eğitim gören öğrencilerde yaşanan öğrenme kayıpları için hareket geçti. Bakanlık bu kapsamda önceliği Destekleme ve Yetiştirme Kursları DYK'ya verdi. Özellikle yaklaşam LGS ve YKS sınavları için 8.ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik DYK kurslarını yoğun bir şekilde başlattıklarını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından, Bakanlık tarafından deprem bölgesinde LGS ve YKS’ye girecek 8 ve 12. sınıf öğrencileri için oluşturulan DYK noktalarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Özer'den DYK açıklaması

Deprem bölgesindeki öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek olmak için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarının altını çizen Özer, “Afet bölgesinde, 761 noktada LGS ve YKS’ye hazırlık süreçlerinde destekleme yetiştirme kurslarımızla öğrencilerimizin yanındayız.” ifadesini kullandı.DYK’lerin bulunduğu yerlere ilişkin detaylara Bakanlığın “http://dhgm.meb.gov.tr/dyk” internet adresinden ulaşılabilecek.