Bakan Özer duyurdu! LGS'ye girecek öğrencilere büyük kolaylık

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu sene yapılacak olan ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS sınavının zor olmayacağını duyurdu.

Bakan Özer duyurdu! LGS'ye girecek öğrencilere büyük kolaylık

LGS yaklaşırken, sınava hazırlanan binlerce ortaokul 8. sınıf öğrencisine müjdeli haber Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. İstanbul'da bir iftar programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada yaptığı bir açıklamada eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Bakan Özer, eğitimin her şartta ve mekanda devam edeceğini, LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere her türlü desteğin verileceğini söyledi.

LGS'yi çok fazla zorlamayacağız

Bakan Mahmut Özer, öğrencilerin sınavlarda büyük sıkıntı yaşamayacaklarını açıkladı. Özellikle bu bölgedeki çocukların zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Bakan Özer," LGS'yi çok fazla zorlamayacağız. İskenderun limanına 2 bin kişi kapasiteye sahip Lifeship Rauf Bey'in gemileri gelecek ve LGS ve YKS sınavlarına girecek olan depremzede öğrencilere tahsis edilecek." dedi.

Bakan Özer, açıklamalarında ayıca öğrencilerin eğitimlerini güvenle sürdürebilmeleri için İstanbul'da depreme karşı önlemler konusunda bir çalışma yapıldığına da dikkat çekti.