Atanan öğretmenlere müjde!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada ataması yapılan 16 bin 345 öğretmenden 7 bin kişinin güvenlik soruşturmasının tamamlandığı belirtildi.

Atanan öğretmenlere müjde!

Atanan öğretmenlere müjde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada 1 Eylül tarihinde yapılan sözleşmeli öğretmenlik atamalarında atanan 16 bin 345 kişiden, 7 bin öğretmenin güvenlik soruşturmalarının tamamlandığı belirtildi.Atamaların yapılması ile yeni döneme eksiksiz başlamayı düşünen okullar, yeni atanan öğretmenlerin güvenlik soruşturmalarının en kısa sürede tamamlanması için çağrıda bulunmuştu.

7 bin öğretmenin güvenlik soruşturması tamamlandı

Bakan Soylu hem öğrencileri hem de yeni atanan öğretmenlere müjdeyi bugün verdi.Yapmış olduğu açıklamasında  güvenlik soruşturmaları için ellerinin çabuk tutuklarını  ve 7 bin öğretmenin güvenlik soruşturmanlarının tamamlandığını aktardı.Geri kalan  soruşturmaların ise en geç salı akşamı tamamlanmış olacağını aktardı.

Atamaların yarısı İstanbul'a yapıldı

Öte yandan ataması yapılan yaklaşık 20 bin sözleşmeli öğretmenin yarısına yakının ataması megakent İstanbul'a yapılmıştı.