Ara Tatil Ne Zaman Başlayacak?

Milyonlarca öğrenci 2022 - 2023 eğitim öğretim yılının 2 dönem ara tatilinin ne zaman başlayacağını internet ortamında araştırmaya başladı. Peki Ara Tatil Ne Zaman Başlayacak?

Ara Tatil Ne Zaman Başlayacak?

Ara Tatil Ne Zaman Başlayacak? 

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem ara tatilin ne zaman yapılacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yayımlanan eğitim öğretim yılı takvimine göre 2. dönem ara tatili 17 - 20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak.Milyonlarca öğrenci ve sayıları 1 milyonu aşan öğretmen 17 - 21 Nisan tarihleri arasında eğitime ara verecekler. Hafta sonu tatilleriyle birlikte ara tatilin toplam süresi 9 gün olacak. 

Ara tatil olacak, öğretmenler idari izinli sayılacak

Öte yandan ülkemizde yaşanan depremler sebebiyle 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı 2.dönemi 2 hafta geç olacak şekilde, 20 Şubat 2023 tarihinde başlamıştı. Depremden etkilenen illerimizde ise eğitim öğretim daha da geç başlatıldı. Durum böyle olunca, bazı kesimler Nisan ara tatilinin ipta edilebileceğini öne sürmüştü. Ancak konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer net konuştu. Özer, Nisan ara tatilinin planlandığı gibi belirlenen tarihlerde yapılacağını, öğretmenlerin de bu tarihlerde idari izinli sayılacağını duyurdu.