AÖL Sınavları İçin Resmi Yazı Geldi (Açık Lise İş Takvimi)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada açık lise sınavları hakkında erteleme için resmi yazıya yer verildi. Resmi yazıda tüm AÖL sınavlarının ertelendiğine yer verildi.

AÖL Sınavları İçin Resmi Yazı Geldi (Açık Lise İş Takvimi)

AÖL sınavları hakkında son dakika açıklaması.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , tüm açık lise sınavlarının ertelendiğine yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini yürüten Açık Öğretim Okullarının 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. Dönem Merkezi sistem Sınavları 2020 yılı sınav uygulama takvimine göre 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanmıştır. Fakat son dönemde Dünya çapında görülen Corona Virüs (Covid 19) tehlikesinin ülkemizde de görülmesi sebebiyle anılan tarihlerde yapılması planlanan Açık Öğretim Kurumları 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem Merkezi Sınavlaır ilgi makam oluru ile eylül ayına ertelenmiştir. 

Açık Öğretim okullarının 2019-2020 eğitim öğretim yılı 3. dönem Merkezi Sistem Sınavları 2020 yılı sınav uygulama takvimine göre 4-5 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması planlanmıştır. Yapılacak olan 3. dönem sınavları için kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Kayıt işlemleri için öğrencilerin irtibat bürolarına gitmeleri ve ilgili bankalara sınav katılım ücretlerini ödemelerinin , korona virüs salgını nedeniyle tehlike oluşturabileceği düşünülmektedir. 

İlgi Makam Oluru ile eylül ayına ertelenen Açık Öğretim Kurumları 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem Merkezi Sistem sınavlarının kayıt işlemlerinin tamamlanması ve sınav kütüğünün hazır olması nedeniyle: 4-5 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak 3. dönem sınavlarının yapılacak tarihlerde 2. dönem merkezi sistem sınavlarının yapılması, 3. dönem sınavlarının da Eylül ayında yapılması genel müdürlüğümüzde uygun görülmektedir. 

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim. "

Bu resmi yazıya göre tüm açık lise sınavları Eylül ayına ertelendi.

AÖL YENİ DÖNEM İŞ TAKVİMİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Eylül ayında sınavların hangi tarihlerde yapılacağı ise önümüzdeki aylarda açıklanacak. Tarihler belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN