AÖL Sınavında Kopya Skandalı: 60 Bin Kişinin Sınavı İptal Edildi

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı bulunan 1 milyon 207 bin 930 öğrencinin yaklaşık olarak 600 bini sınavlarına giriş yaptı ve sınavların 11 günlük erişim süresi henüz tamamlanmamışken yani süreç hala devam ederken diğer taraftan sınav esnasında kopya çektikleri tespit edilen öğrencilerin sınavlarının iptal edilmesi kararı alındı. 

AÖL Sınavında Kopya Skandalı: 60 Bin Kişinin Sınavı İptal Edildi

Açık Öğretim Lisesinin 1. dönem sınavları çevrimiçi yani online ortamda 9 Aralık tarihinde başladı ve 20 Aralık tarihine kadar devam edecek.

60 Bin Öğrencinin Sınavı İptal Edildi 

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı bulunan 1 milyon 207 bin 930 öğrencinin yaklaşık olarak 600 bini sınavlara katıldı. Bu sınavların 11 günlük erişim süresi daha dolmamışken yani diğer bir anlatım ile sınav süreci hala devam ederken sınav esnasında kopya çektikleri tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilmeye devam ediliyor. Edinilen bir son dakika haberine göre sınavın başladığı 9 Aralık tarihinden itibaren kopya çektikleri Anlaşılan 60 bin öğrencinin sınavının iptal edilmesine karar verildi. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda sınavlara girmeye devam eden öğrencilerden kopya girişimi de bulunan kişilerin sistem tarafından anında belirlenerek bunu yapanların sınavlarının geçersiz sayıldığı da açıklanan diğer bir bilgi arasında yer alıyor. Sınav ekranını ve problemlerini internet üzerinden paylaşanlar da aynı şekilde tespit edilerek ilgili komisyon tarafından bu kişilerin de sınavları iptal ediliyor.